Zaklada Rehobot svojim radom pruža pomoć ugroženim obiteljima i pojedincima, na opću korist društva, te podržava projekte koji promiču obrazovanje i uključivanje u poslovni svijet, osoba svake životne dobi. Na taj način Zaklada potpomaže i sudjeluje u stvaranju poslovne politike koja ide u prilog čovjeku.

Iako je rat na prostorima bivše Jugoslavije odavno završio, njegove posljedice otežavaju život mnogim obiteljima i osjetljivijim skupinama, na društvenom, ekonomskom i drugim poljima.

Psihološke traume, trajni invaliditet, nezaposlenost, napuštanje rodnog kraja, te prisilno uključivanje u novi teritorijalni kontekst društveni i kulturološki, učinili su krhkijim pojedinca te posebno oslabili strukturu mnogih obitelji. Većina  obitelji koje Zaklada pomaže su izbjegličke.  Kako bi pomoć bila efikasnija,  Zaklada je izgradila mrežu usluga i pomoći, uz suradnju stručnih  i iskusnih djelatnika. Njihov rad naročito je važan za integraciju i uključivanje u posao osoba koje se nalaze u raznim teškim situacijama.

Kako bi svakom pojedincu omogućila  potpuno ostvarenje i stjecanje autonomije, Zaklada u prvi plan svakog projekta stavlja čovjeka.

Područja djelovanja i prioriteti:

1.    Obrazovanje: pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola, stipendije za studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija te financiranje različitih tečajeva.
2.    Odgoj: odnosi se na obitelji i pojedince svih dobnih skupina, i ima za cilj njihov cjelokupni razvoj prema kršćanskim načelima, te stvaranje pozitivnog okruženja na raznim poljima.
3.    Proizvodne djelatnosti: pomoć ugroženim i siromašnim  obiteljima ili pojedincima pri započinjanju samostalnih poljoprivrednih, zanatskih, trgovačkih i sličnih djelatnosti.
4.    Osnovna životne potrebe: višečlanim obiteljima, invalidima, starijim samcima bez mirovine, itd.