U organizaciji Odbora HBK za pastoral Roma u subotu 5. studenoga 2016. godine je u prostoru Zaklade Rehobot u Zagrebu, u Centru Bl. Ivana Merza, održan je 8. Nacionalni susret djelatnika i suradnika u pastoralu Roma. Tema ovogodišnjeg susreta bila je „Milosrđe". Na Susretu su osim pedesetak sudionika, bili nazočni i trojica nad/biskupa: mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i dosadašnji predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma, mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup i novi predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma te mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački kao izaslanik uzoritog kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog.
image0074S. Antonietta Maria Petrosino, upraviteljica Zaklade koja je darovala svoj prostor za održavanje ovoga susreta, dočekala je sve sudionike susreta na čelu sa biskupima te im kroz spontani razgovor prije početka susreta progovorila o djelovanju Zaklade posebno o njezina dva velika područja djelovanja: humanitarnom dijelu te angažmanu Zaklade za Novu Evangelizaciju. Ujedno su sudionici susreta mogli obići i ostale dijelove Centra Bl. Ivana Merza koji je mnoge oduševio jednostavnošću, skladom, funkcionalnošću i ljepotom prostora u kojima se moli i radi za Novu Evangelizaciju.
Na susretu su, osim izrečenih pozdravnih govora, održana izlaganja cijenjenih predavača: prof. dr. sc. Nike Bilića pod nazivom „Milosrđe u Bibliji" i mr. sc. Kristine Čačić, prof. pod nazivom „Milosrđe u pučkom poimanju", a prenesena su i iskustva te svjedočanstva o pastoralu Roma kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji.
Rad susreta modelirali su članovi Odbora HBK za pastoral Roma prof. dr. sc. Neven Hrvatić i mr. sc. Suzana Ivančić.

(Izvor: IKA/Zaklada)